خاک

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

رسول اکرم(ص) و دو حلقه جمعیت

19 بهمن 1394 توسط مريم پرهمت

رسول اکرم(ص) و دو حلقه جمعیت

رسول اکرم(ص) وارد مسجد مدینه شد. چشمش به دو اجتماع افتاد که هر دسته، حلقه ای تشکیل داده، سرگرم کاری بودند. دسته ای مشغول عبادت و ذکر و دسته دیگر به تعلیم و تعلم و یاد دادن و یاد گرفتن سرگرم بودند. هر دو دسته را از نظر گذرانید و از دیدن آنها مسرور شد. به کسانی که همراهش بودند رو کرد و فرمود: «این هر دو دسته کار نیک می کنند و اهل سعادتند». آنگاه فرمود: «اما من برای آموزش و دانا کردن فرستاده شده ام». سپس خود به طرف همان دسته که به کار تعلیم و تعلم اشتغال داشتند رفت و در حلقه آنها نشست.

 نظر دهید »

ویژگی های یاران امام زمان که در قرآن به آنها اشاره شده :

11 بهمن 1394 توسط مريم پرهمت

ویژگی های یاران امام زمان که در قرآن به آنها اشاره شده :
1- متواضع اند: «عباد الرحمن الذین یمشون علی الأرض هونا »
2- دارای بینش صحیح هستند، زیرا غرور در قلب و عقل آنان نفوذ نکرده است
3- اهل پرورش جاهلان جامعه اند، «وإذا خاطبهم الجاهلون قالوا سلاما »
4- اهل طاعت و سجده و قیامند، «و الذین یبیتون ربهم سجدا و قیاما »
5- خود را آلوده به گناه که منجر به ورود به جهنم می شود نمی کنند، «والذین یقولون ربنا أصرف عنا عذاب جهنم »
6- اهل اعتدالند، «إذا أنفقوا لم تسرفوا و لم یقتروا »
7- موحدند و غیر خدا را نمی خوانند، «لا یدعون مع الله الها آخر »
8- به جان انسانها احترام می گذارند، «ولایقتلون النفس التی حرم الله إلا بالحق »
9- پاکدامنند، «ولایزنون »
10- دنبال پاکسازی روان خویش اند، «و من تاب و عمل صالحا »
11- جبران کننده عقب ماندگیها و پرکننده خلأ ها هستند، «إلا من تاب و آمن و عمل صالحا »
12- حتی مرتکب مقدمات گناه هم نمی شوند و در مجالس گناه هم شرکت نمی کنند، «و إذا مروا باللغو مروا کراما »
13- کلامشان صحیح است، «و الذین لا یشهدون الزو »
14- اهل لغو نیستند، « و إذا مروا باللغو مروا کراما »
15- پرورش دهنده نسل سالم و مفیدند، «هب لنا من أزواجنا و ذریاتنا قره أعین »
16- امام دیگرانند، «و جعلنا للمتقین إماما »
17- به گزین اند. کلام را گوش می دهند و از بهترین آن پیروی می نمایند، «فبشر عباد الذین یستمعون القول فیتبعون أحسنه »
18- ایمان دارند، «قل یا عباد الذین آمنوا إتقوا ربکم »
19- بنده خدای متعال هستند و امور خود را واگذار به خدای متعال می نمایند، بنده شهرت و پول و زر و زور و دنیا نیستند، «ثم یقول للناس کونوا عبادا لی من دون الله »
20- شیطان را به زانو در آورده اند، «ولأغوینهم أجمعین إلا عبادک منهم المخلصین »
21- ویژگیهای صالحین را دارند یعنی صددرصد اعمالشان صالح است، «والذین آمنوا و عملوا الصالحات لندخلنهم فی الصالحین »
22- امر ازدواج برای جوانان را تسهیل می کنند، «و أنکحوا الأیامی منکم و الصالحین من عبادکم و إمائکم »
23- در کار خیر از همدیگر سبقت می گیرند، «و یسارعون فی الخیرات و أولئک من الصالحین »

برگرفته از وبلاگ دل تنگ امام زمان (عج) - deltang.blog.ir

 نظر دهید »

مردم باید در انتخابات هوسشیار باشند

11 بهمن 1394 توسط مريم پرهمت

فرمانده انتظامی مازندران با اشاره به مساله انتخابات گفت: ما باید در انتخابات هوشیار باشیم و کسانی را انتخاب کنیم که به آرمان‌های امام خمینی (ره) وفادار باشند.

به گزارش شمال آنلاین، سردار مسعود جعفری‌نسب در دومین یادواره 19 شهید انتظامی شهرستان بهشهر، با بیان اینکه دنیای استکبار در تلاش است که چراغ نظام اسلامی را خاموش کند، اما خون شهدا و بصیرت مردم مانع از کم‌فروغ شدن این عطیه الهی شده است، اظهار کرد: برگزاری یادواره‌های شهدا در روشن‌گری، بصیرت و نشان دادن راه ولایت و شهادت بسیار مؤثر است و شهدا در زمان حیات و 37 سال نظام اسلامی را حفظ کردند و راهنمای مردم ما بوده‌اند.

وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی محصول 1400 سال تلاش مجاهدان راه حق از صدر اسلام تاکنون است، افزود: در طول تاریخ، هیچ نظامی مانند نظام مقدس جمهوری اسلامی نتوانسته است در مقابل قدرت‌های پوشالی و مستکبر ایستادگی و طعم آن را بچشد، لذا به برکت خون شهدا چراغ نظام اسلامی خاموش نمی‌شود.

فرمانده انتظامی مازندران، جمهوری اسلامی را مایه فخر و مباهات همه آزادگان جهان دانست و گفت: جوانان امروز ما در سوریه می‌جنگند، به شهادت می‌رسند و فرزندان آنها یتیم می‌شوند تا ولایت تنها نماند، چرا که انقلاب اسلامی محصول تمام قیام‌های ناتمام علیه مستکبران تاریخ است.

عضو شورای تأمین مازندران با اشاره به وقایع جنگ جمل و صفین و عبرت گرفتن از تاریخ، اظهار کرد: در زمان حکومت امام علی (ع) عده‌ای باعث می‌شدند که چشم فتنه کور نشود و اکنون با گذشت 37 سال مقابله با دنیای استکبار، هنوز هم باید مراقب چنین افرادی باشیم تا ولایت تنها نماند.

جعفری‎نسب با بیان اینکه مهندسی نظام اسلامی با ستون ولایت‌فقیه بنا شده است و مردم برای نگهداری آن بهترین جوانان وطن را در این راه نثار اسلام کردند، خاطرنشان کرد: جوانان ما به‎خوبی می‌دانند که حضرت فاطمه (س) بانوی دو عالم، در راه ولایت جان خود را اهدا کرد.

وی با تأکید بر اینکه امروز همه خودکامگان تا بن دندان مسلح در مقابل جمهوری اسلامی و جریان مقاومت اسلامی زانو زده‌اند و تنها دلیل این اقتدار در هم‌سو بودن ولایت‌فقیه و مردم است، تصریح کرد: مقام معظم رهبری با وجود ارتش، سپاه و پلیس، همیشه قدرت مردم را به رخ بیگانگان کشیدند و این نشان‌دهنده اعتماد و اعتقادی دوجانبه از سوی امام و امت است.

فرمانده انتظامی مازندران بیان کرد: ما باید مراقب رفتار و کردار خود باشیم تا رهبری آسیب نبیند و تنها راه موفقیت مسئولان نیز کار برای رضای خدا در خدمت به اسلام و مسلمانان، انقلاب و ولایت‌فقیه به جای شعار دادن است و اگر ما مسئولان جان خود را برای ملت ایران اسلامی فدا کنیم، باز هم نمی‌توانیم قدردان امت اسلامی باشیم و مقاومت، پایداری و استقامت مردم ما قابل وصف نیست.

وی با اشاره به قانون ننگین کاپیتولاسیون اظهار کرد: دشمن به دنبال از بین بردن رابطه حاکمیت و مردم است و آنها می‌دانند که تا این اتحاد وجود دارد، نظام اسلامی با آمریکا رابطه ندارد و آمریکایی نمی‎شود، هر چند عده‌ای در اینجا خواب آمریکا را ببینند!

جعفری‌نسب با اشاره به سفر پوتین به ایران و دیدار با رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کرد: زمانی استالین و روزولت که برای خوش‌گذرانی به رامسر آمده بودند، شاه این مملکت را در اندرونی خود راه نمی‌دانند و برایش ارزش قائل نبودند، مهم‌ترین کار شاه این بود که از آنها بخواهد پدرش را از جزیره موریس به جای بهتر انتقال دهند، اما پس از 37 سال می‌بینیم که پوتین تمام رسوم دیپلماتیک را زیر پا گذاشته و به دیدار رهبر معظم انقلاب می‌رود.

وی محصول این دیدار را شکست سنگین داعش در برخی مواضع اصلی عنوان و اظهار کرد: نفاق بدترین آفت در بلاد اسلامی است و اسرائیلی‌ها می‌دانند که هزینه جنگ سخت با ایران بسیار زیاد است و به دنبال جنگ نرم هستند.

عضو شورای اداری مازندران ادامه داد: اکنون نیز می‌خواهند با بحث‌هایی مانند درگیری قومی، جناحی و سیاسی ما را به یکدیگر مشغول کنند و با تأسف باید بگوییم که عده‌ای از مسئولان و فرزندان آنها دارای تابعیت دوگانه هستند و در شرایط سخت مردم و ولایت‌فقیه را تنها می‌گذارند.

وی در پایان با اشاره به مسئله انتخابات، گفت: ما باید هوشیار باشیم و در بحث انتخابات کسانی را انتخاب کنیم که به آرمان‌های امام و شهدا وفادار باشند، کسانی‌که به چادر مادران شهدا بوسه نمی‌زنند، جایی در مجلس منتخب ملت ایران اسلامی ندارند.

 نظر دهید »

چرا امام زمان نمی آید ؟

11 بهمن 1394 توسط مريم پرهمت

چرا امام زمان نمی آید ؟

چرا امام زمان نمی آید ؟

راستی چرا ؟؟؟

نکته همین جاست همه مان ادعای خواستن امام زمان و انتظارش را داریم و پای عملش … ؟ نمی دانم! شاید تو بدانی .

خداوند صدو بیست و چهار هزار پیامبر و سیزده معصوم را برای هدایت ما فرستاد . حالا سوال این جاست که چرا اون آخری او که از همه بهتره( حسن یوسف کف موسی دم عیسی داری آنچه خوبان همه دارند تو یکجا داری ) او که خلاصه و چکیده ی انبیا و اوصیاست…او چرا نمی آید ؟

می دانستید مهدی موعود از منو شما به ظهور مشتاق تر است ؟ می دانستید او برای نجات جهان از تمام عالم منتظر تر است ؟ او هر روز برای مغفرت ما دعا می کند و اشک می ریزد . پرده های خانه ی کعبه را دست می گیرد و زار زار که خدایا : وعده ای که درمورد من داده ای محقق کن …. ! می دونستین علت اصلی عدم ظهور گناهه ؟ در جایی چه قشنگ نوشته بودند : برای تعجیل در فرج آقا صاحب الزمان” گناه ” نکنیم . حضرت خودشون میگن : اگر شیعیان ما که خداوند توفیق بندگی خویش را به آن ها عطا کند ( ببین مهربونیو حتی تو جمله ی معترضه هم برای منو تو دعا می کنن) در وفای به عهد اتحاد و اتفاق می داشتند ظهور ما به تاخیر نمی افتاد .

امام ناب و عالی فقط می آید برای مردم ناب و عالی . معادله باید درست باشد موزون باشد تا یک طرف تساوی حل نشده طرف دیگر هم …. هیچ تساوی بر قرار نمی شود . وقتی همه اورا بخواهند و قتی همه از ته دل و نه تنها بر زبان او را بخواهند وقتی همه ی دل از گناه پاک باشد او قطعا می آید . می دونستی هر گناه چقدر ظهور رو به تاخیر میندازه ؟ یه چیزی بگم دلت بلرزه ؟

می دونستی با هر گناه سیلی به صورت حجه بن الحسن می زنیم ؟!!

چون یادمون میره همون لحظه ی معصیت چشماشو دوخته به ما و با بغض بهمون نگاه می کنه …..

بله گناه . علت اصلیه . خدا که دوسن نداره حجت خودش رو هدر بده ! هیچ گلی تو شرایط نامناسب رشد نمیکنه . تا خاک مناسب نباشه گیاهی روییده نمیشه . تا آب نباشه محصولی به بار نمیشینه . رو زمین کثیف و آلوده نمیشه نماز خوند . تا وقتی زمین تمیز نشه آقایی هم نمی تونه بیاد .

امام حسین در پاسخ به تمام کسانی که اورا خواستند به طرف کوفه در حرکت بود او در پاسخ به امثال سلیمان صرد خذایی ها در حرکت بود همو که در پایان نامه اش نوشت : العجل العجل یا مولای . و چه سود که تنها حرف زد . و چه سود که کوفیان فقط لاف می زدند ! و دریغا حسین … و افسوس حسین … . ابا عبد الله ثابت کرد اگر حرف ظهور بزنیم و پای عملش نایستیم … سر مولایمان بالای نی می رود . . . . !

نکند همچون کوفیان شویم که نماز مغرب را به امات مسلم بن عقیل و نماز عشا را به امامت ابن زیاد ! خواندند ….. یک حسین برای شیعه کافی ست تا بداند لاف انتظار نزند وقتی هنوز گناه می کند وقتی هنوز سرعت نمازش از سرعت نور هم قدری بیش تر است وقتی هنوز دروغ می گوید ..وقتی هنوز …

از امروز شروع کنیم .. فکر نمی کنم سخت باشد … از امروز دیگر دروغ نگوییم چه می شود ؟؟ چه می شود تمام زندگیم حقیقت باشد ؟؟ مگر شیعه ی علی نیستیم ؟ آیا در مرام و معرفت علی جایی برای دروغ بود ؟؟؟

برگرفته از وبلاگ دل تنگ امام زمان (عج) - deltang.blog.ir

 نظر دهید »

نماز و شهداء

06 بهمن 1394 توسط مريم پرهمت

 

برادرِ شهيدِ بزرگوار حمزه اباذري نقل مي كند


«در زمين كشاورزي نزديك روستا مشغول كار بوديم. مي خواستيم هر چه زودتر كار تمام شود تا برگرديم به خانه كه ناگهان حمزه دست از كار كشيد و به طرف شير آب رفت. با تعجب به او گفتم: كجا مي روي؟ گفت: مگر صداي اذان را نمي شنوي؟ وقت نماز است. گفتم: بيا كار را تمام كنيم، بعد مي رويم نماز مي خوانيم. با حالت عجيبي به من گفت: چطور اين قدر به نفْسِ خودت اهميت مي دهي، اما به خداي خودت نه؟ و بعد رفت تا نماز را در اول وقت به جا آورد».
پيام رفتاري شهيد : اهميت دادن به نماز اول وقت، در برابر ديگر كارهاي زندگي.

 نظر دهید »

سکوت کنید

06 بهمن 1394 توسط مريم پرهمت

سکوت کنید
غالباً افراد به اشتباه براي اين كه جذاب‌تر شوند، بيشتر شلوغ مي‌كنند و به خطا مي‌روند. سكوت‌، يك تأثير ذهني و رواني بسيار قوي مي‌گذارد. در سكوت‌، فرد پيرامون خود خلاء ايجاد مي‌كند و هر خلايي‌، جذب را سبب مي‌شود. آنها كه بيشتر صحبت مي‌كنند و كمتر مي‌شنوند از جذابيت خود مي‌كاهند، حال آن كه سكوت و گوش دادن بيشتر به واقع شما را عاقل‌تر و قابل اطمينان‌تر معرفي مي‌كند و اين زمينه‌اي مساعد براي صميميت بيشتر است‌. سكوتي سرشار از اعتماد به نفس سرچشمه صميميت است‌.
۳ - نرم و ملايم سخن بگوييد:
هنگامي كه نرم و ملايم صحبت مي‌كنيد افراد را جذب خود مي‌كنيد و به راحتي مي‌توانيد بر روي آنها تأثير بگذاريد. آدم‌هاي خشن و داد و بيدادي افراد مناسبي براي اطمينان كردن‌، نيستند.

 نظر دهید »

علائمی برای شناخت مؤمن

04 بهمن 1394 توسط مريم پرهمت

 

 

علائمی برای شناخت مؤمن

«اول الوقت رضوان‌الله و آخرالوقت غفران‌الله» به این معنا که مؤمن به محض اعلان اذان، به جهت جلب رضایت حضرت دوست، بلافاصله خود را مهیای سخن‌گفتن با او می‌کند و هیچ کاری را بر نماز مقدم نمی‌دارد. از این روست که فرموده‌اند: «اگر می‌خواهی با خدا حرف بزنی نماز بخوان و اگر می‌خواهی خدا با تو حرف بزند قرآن بخوان».

به همین جهت در روایات داریم که از علائم شناخت مؤمن، خواندن نماز در اول وقت است و این شأن و رابطه هر محب نسبت به محبوب خود است که هر وقت او را صدا بزند، لبیک گوید و خود را آماده رویارویی با او بنماید.

کسی که نماز جماعت خوان باشد، اهل نمازشب می‌شود و کسی که نمازشب خوان است، اهل نماز جماعت است و این دو لازم و ملزوم یکدیگرند

 نظر دهید »

قرآن

04 بهمن 1394 توسط مريم پرهمت

قرآن آیت الله نجابت می فرمودند: آیت الله میرزا علی قاضی به مرحوم آیت الله شیخ علی محمد بروجردی (از شاگردان برجسته آقای قاضی) فرموده بودند که: « هیچ گاه از قرآن جدا مشو و ایشان تا آخر عمر بر این سفارش آقای قاضی وفادار و پایبند بود. هر وقت از کارهای ضروری و روزمره فارغ می شد، قرآن می خواند و با قرآن بود. » آقای سید محمد حسن قاضی می فرمایند: « چند سفارش ایشان عبارت است از: اول روخوانی قرآن. می فرمودند قرآن را خوب و صحیح بخوانید. توصیه دیگر ایشان راجع به دوره تاریخ اسلام بود. می فرمودند یک دوره تاریخ اسلام را از ولادت حضرت پیغمبر(ص) تا 255 هـ.ق یا 260 هـ.ق بخوانید. و بعد از عمل به این ها می فرمودند برو نمازشب بخوان! » آیت الله قاضی در نامه ای به آیت الله طباطبایی می فرمودند: « دستورالعمل، قرآن کریم است؛ فیه دواء کل دواء و شفاء کل عله و دوا کل غله علماً و عملاً و حالاً. آن قره العیون مخلصین را همیشه جلوی چشم داشته باشید و با آن هادی طریق مقیم و صراط مستقیم سیر نمایید و از جمله سیرهای شریف آن قرائت است به حسن صورت و آداب دیگر، خصوص در بطون لیالی…» و نیز:« بر شما باد به قرائت قرآن کریم در شب با صدای زیبا و غم انگیز، پس آن نوشیدنی و شراب مؤمنان است. تلاوت قرآن کمتر از یک جزء نباشد. »

 نظر دهید »

معجزات پیامبر

06 دی 1394 توسط مريم پرهمت

مام صادق علیه السلام معجزاتی را که هنگام ولادت پیامبر اکرم آشکار شد، چنین بر می‌شمارد:

1- ابلیس از ورود به آسمان های هفتگانه محروم شد.
2- شیاطین دور شدند.
3- تمامی بت ها در بتکده به صورت بر زمین افتادند.
4- ایوان کسری شکست و چهارده کنگره‌ی آن سقوط کرد.
5- آب دریاچه ساوه خشک شد.
6- سرزمین خشک سماوه، آب پیدا کرد.
7- آتشکده فارس پس از هزار سال خاموش شد.
8- نوری از سرزمین حجاز بر آمد تا به مشرق رسید.
9- کاهنان عرب علوم خود را فراموش کردند.
10- سحر ساحران باطل شد.

 نظر دهید »

اسلام و هنر

02 دی 1394 توسط مريم پرهمت

اصالت در هنر مقدس بر اساس دستور ديني و باور مؤمنان معتقد شكل مي گيرد . ممكن است گونه اي از هنر در خدمت دين قرار گيرد و هنر ديني قلمداد شود اما هنر مقدسي نباشد زيرا چه بسا كه پيرايه ها و قرائت هاي متفاوت و تحريف ها از دين توسط زورمندان انجام گرفته ؛ اما هنري كه از اعتبار راسيتن قدسيت برخوردار بوده و تذكر دائمي حقيقت ازلي و ابدي را جلوه گر باشد ، ماهيتي مقدس دارد ؛ يعني با عنايت الهي توام است وسيله اي است براي تجلي ساحت قدسي و رهانيدن آن گوهر پاك و زيبا و در عين حال ارائه آن در قالبي جامع و آراسته و مقدس .

 نظر دهید »

دام‌های نامحسوس در فضای مجازی

02 دی 1394 توسط مريم پرهمت


دام‌های نامحسوس در فضای مجازی(گزارش روز)
گالیا توانگر

طبق تحقیقات صورت گرفته در سال گذشته، ارتباط کلامی به 17 دقیقه و امسال به 12 دقیقه رسیده است. این موضوع سرمنشأ آسیب‌هایی است که ما می‌توانیم جلوی آن را با آموزش خانواده‌ها بگیریم. برای کارشناسان حوزه‌های مختلف چرایی استفاده یک کودک پنج ساله از تبلت یا تلفن‌های همراه قابل فهم نیست. والدینی که برای راحتی کار خود،کودکان را به حال خودشان وا می‌گذارند، باید بدانند این امر آسیب‌هایی به جامعه و خود کودک وارد می‌کند که به هیچ عنوان قابل بازگشت نیست.


خانواده خود یکى از محورهاى مهم بررسى آسیب هاى ناشى از تحولات خانواده است. تحولاتى که خود منشأ بروز دگرگونى‌هایی عمیق و اساسى در نوع روابط و ارزش هاى خانوادگى می‌باشند. بسیارى از این تحولات و دگرگونى‌ها از بیرون بر خانواده تحمیل مى شود. از زمانى که اینترنت وارد فضاى زندگى انسان شده تا به امروز - على رغم تمام محاسن و مزایاى آن- یکسرى دغدغه‌ها و نگرانى‌هایی را بر خانواده‌ها تحمیل کرده است. موضوعی كه در تمام جوامع موضوعیت داشته و محدود به جامعه و یا اقلیتی خاص نمی‌شود. به دلیل ویژگی‌های خاص فضای مجازی و نو بودن این پدیده بسیاری از والدین فرصت امكان و یا توان كافی برای شناخت دقیق این فضا و كاربردهای آن را به دست نیاورده‌اند و عدم آشنایی مناسب آنها با این فضا و در مقابل استفاده روزمره نوجوانان و جوانان و حتی كودكان از این فضا باعث شده است كه یك فضای محرمانه و خصوصی در داخل خانه برای فرزندان ایجاد شود و آنها بدون دغدغه و بدون احساس وجود ناظر بیرونی به سایت‌های مختلف در این فضا دسترسی یافته و بعضاً به دلیل ویژگی‌های سنی و شخصیتی و كنجكاوی‌های خود متأثر از فضاهای ناسالم موجود در اینترنت گردند.


طلاق عاطفی پیامد منفی استفاده نادرست از فضای مجازی
عماد اشجع رئیس دادگاه تجدیدنظر استان اصفهان در باب جرایمی که در فضای اینترنتی و مجازی رخ می‌دهد و بیشتر محیط امن خانواده رابه چالش می‌کشد در گفت‌وگو با گزارشگر کیهان توضیح می‌دهد: «خوشبختانه در حال حاضر آمار این قبیل جرایم به حدی نیست که در شرایط بحرانی قرار داشته باشیم اما فراموش نکنیم که همه جوامع در حال رشد و گسترش‌اند. بدیهی است که با رشد روزافزون تکنولوژی ما شاهد بالا رفتن آمار این قبیل جرایم خواهیم بود. لذا از حالا باید برای پیشگیری و آموزش به آحاد جامعه برنامه‌ریزی داشته باشیم.»
وی با بیان اینکه نقش کامپیوتر یک نقش حامل و انتقال‌دهنده عوامل تاثیر گذار در نهاد خانواده و سایر نهادهای اجتماعی است، می‌گوید:

«زمانی جرایم در فضای مجازی به حد بحران می‌رسند که سیل این قبیل جرایم به نوعی شبیخون فرهنگی تبدیل شود. ما می‌دانیم که در حال حاضر رایانه و اینترنت به خصوصی‌ترین نقاط خانواده و اتاق کودکان و نوجوانان نفوذ پیدا کرده و همین امر سبب می‌شود در صورت بالا رفتن آمار جرایم اینترنتی فضای مجازی نقش بسیار ویرانگر و مخربی داشته باشد. چنانچه این روند منجر به تخریب استحکام خانواده گردد و یکپارچگی مهم‌ترین نهاد اجتماعی را نشانه برود، در حقیقت خانواده را از محتوای فرهنگی بومی تهی کرده و موجبات انحلال آن را فراهم می‌آورد.این همان نتیجه‌ای است که استکبار می‌خواهد از دل فضای مجازی برای جوامع متعهد و دین مدار رقم بزند.»

رئیس دادگاه تجدید نظر استان اصفهان در پاسخ به این سوال که اثرات منفی فضای مجازی بویژه در کانون خانواده‌ها کدامند؟می گوید: «از اثرات این هجمه فروپاشی خانواده هاست. پدیده طلاق چه به صورت رسمی و چه به شکل عاطفی از مهم‌ترین نتایج منفی استفاده و افراطی و نادرست از فضای مجازی است. پیامد منفی دوم آشوب و تشنج در دل خانواده‌‌ است. در خانواده‌هایی که اختلافات هنوز به طلاق نینجامیده درپی موجی از مشاجرات و دعواهای هر روزه بیماری‌های روحی و روانی در اعضای خانواده بروز و ظهور پیدا می‌کنند. ما برای پرونده‌های طلاق از پزشکی قانونی تقاضای برگه صحت روانی می‌کنیم. متاسفانه به تجربه ثابت شده که این موج آشوب‌ها و تشنجات کم کم معلول یک سری بیماری‌های روحی و روانی نظیر شخصیت دو قطبی و شیزوفرنی و… می‌شوند. یعنی همان‌طور که ممکن است یکی از حالت‌های روحی و روانی موجبات اختلافات را فراهم آورد بر عکس آن نیز صادق است. گاه در پی مشاجرات دائمی و طولانی مدت بیماری‌های روحی و روانی بروز پیدا می‌کنند.»
اشجع در تکمیل صحبت هایش به پیامد منفی سوم اشاره داشته و می‌گوید: «در نهایت آسیبی که به فرزندان می‌رسد آن‌قدر عمیق است که حتی در گذر زمان هم نمی‌توان این آسیب‌ها را ترمیم کرد و فرزندان سالمی به جامعه تحویل داد. در واقع به جای تحویل آینده‌ساز به جامعه در خانواده‌هایی که دچار بحران‌های عاطفی به‌ویژه در پس اختلافات والدین هستند، فرزندان به عامل تخریب و ناامنی جامعه پیرامون خود تبدیل می‌شوند. این بچه‌ها خیلی راحت‌تر و بیشتر به دام انحرافات و کارهای خلاف در می‌افتند.»

والدین فرزندان خود را از آسیب‌های فضای مجازی حفاظت کنند
سرهنگ محمد قاسملو رئیس پلیس فتا آذربایجان شرقی امروزه با هشدار نسبت به اینکه افزایش سطح دسترسی کودکان و نوجوانان به شبکه گسترده جهانی از طریق دستگاه‌های تلفن همراه، تبلت، لپ‌تاپ و سیستم‌های رایانه‌ای، مدیریت بر منابع اطلاعاتی قابل دسترس آنها دشوارتر شده و از این رو تهدیدهای بیشتری شامل حال کودکان و نوجوانان می‌شود، می‌گوید:« جنایات سایبری و سوء استفاده از اعتماد کودکان، سرقت اطلاعات محرمانه، مشاهده محتوای غیراخلاقی و نامناسب، بخش عظیمی از تهدیدهای اینترنتی به شمار می‌روند که امروزه کودکان بسیاری با آنها دست و پنجه نرم می‌کنند. پدران و مادران نقش موثری در کنترل فرزندان در فرهنگ وب‌گردی و میزان دسترسی آنها به فضای مجازی و اینترنت دارند.به منظور کاهش آسیب‌های احتمالی به کودکان و ارتقای سطح ایمنی سیستم‌های خود، به هشدارهای پلیس بیش از پیش توجه کنند.»
رئیس پلیس فتا آذربایجان شرقی با بیان اینکه اینترنت برای کودکان و نوجوانان و استفاده مکرر آنها از وب، نوعی اعتیاد محسوب می‌شود، می‌گوید:«ضروری است والدین برای ساعات استفاده کودکان از اینترنت و وب‌گردی‌های روزانه حد و مرز تعیین کنند. والدین باید مدیریت مناسبی روی برنامه‌های نصب شده توسط کودکان خود داشته باشند و از ویژگی‌های موجود در برنامه نصب شده، آگاهی کامل داشته و از دسترسی کودکان خود به برنامه‌هایی که متناسب با محدوده سنی آنها نیست، جلوگیری کنند. یک بازی ساده که از منابع نامعتبر دانلود می‌شود، ممکن است راه نفوذی برای سرقت اطلاعات محرمانه ایجاد کند. بررسی شود که بازی‌های نصب شده توسط کودکان بر روی دستگاه‌های تلفن همراه یا تبلت یا رایانه‌های شخصی قابل اعتماد هستند یا خیر؟ برنامه‌های مخرب می‌توانند به منظور سرقت موقعیت مکانی و اطلاعات شخصی شما برنامه‌ریزی شوند که نصب یک ضدویروس مطمئن می‌تواند کمک بسیاری در مدیریت برنامه‌های نصب شده و میزان دسترسی آنها به بخش‌های مختلف دستگاه هوشمند اندرویدی شما داشته باشد.»
وی ادامه می‌دهد:«ضروری است مدیریت کاملی روی ارتباط کودکانتان با دوستان مجازی خود از طریق برنامه‌های ارتباطی نظیر واتس آپ، وایبر و تانگو داشته باشند. ممکن است مجرمان سایبری با تکنیک‌های مهندسی اجتماعی، کودکان شما را فریب داده و آنها را در معرض خطر قرار دهند. والدین می‌توانند به کمک «کنترل والدین» که همواره در محصولات ضد ویروس‌های خانگی موجود است، مدیریت کاملی روی عملکرد فرزندان خود در اینترنت داشته باشند. از این طریق والدین گزارش‌های مفصلی از وب سایت‌ها و محتوای مشاهده شده کودکان خود دریافت می‌کنند و با ایجاد فیلترهای گوناگون برای کنترل دسترسی کودکان به وب سایت‌های نامناسب می‌توان به سادگی تعیین کرد که آنها چه نوع محتوایی را مشاهده کنند و چه محتوایی برای آن مسدود شود.

افسردگی استفاده مداوم از فضای مجازی
معماری یک پژوهشگر فضای مجازی با اشاره به فضای ذهنی و روانی که دنیای مجازی ایجاد می‌کند، می‌گوید: «شاید تا به امروز بیشتر درباره‌ بحث‌های اجتماعی و فرهنگی فضای مجازی شنیده باشید،اما بحث مهم‌تر فضای ذهنی و روانی این شبکه‌هاست. اینشتین جمله‌ای دارد که می‌گوید: «من از روزی می‌ترسم که تکنولوژی از تعامل انسانی پیشی بگیرد. چنین روزی جهان نسلی از احمق‌ها خواهد داشت!» این جمله نشان می‌دهد که طی سالیان گذشته افرادی مثل اینشتین دغدغه تکنولوژی و مسائل مرتبط با آن را پیدا کرده بودند. تکنولوژی در فضای مجازی از مغز استفاده زیادی کرده، به طوری که تمام شبکه‌های اجتماعی الهام گرفته از مغز و مهندسی معکوس مغز هستند تا از این طریق شروع به تولید دانش و تکنولوژی کنند که ما امروزه به آن تکنولوژی عصر جدید و عصر ارتباطات می‌گوییم.»
وی ادامه می‌دهد: «مغز ارگانی است که به فضای تکنولوژی سود رسانده است. اما آیا تکنولوژی نیز به مغز سود رسانده است یا خیر؟ آیا پاسخ ذهنی و روانی مناسب به ذهن ما داده است یا خیر؟ آیا تکنولوژی به رشد مغز ما کمک می‌کند؟ آیا با ورود فضای مجازی به زندگی، ما راضی‌تر هستیم؟»
این کارشناس به نتایج تحقیقات مستندی اشاره کرده ومی گوید: «طبق این تحقیقات، افسردگی به عنوان شایع‌ترین اختلال ذهنی می‌تواند از طرف فضای مجازی سرایت کند.اختلال حوزه شخصیت بین افرادی که فضای مجازی را بیش از حد تجربه می‌کنند، رواج زیادی پیدا کرده است. خودشیفتگی و احساس نیاز به حضور در مرکز توجه و دیده شدن نشان از آسیب‌های شبکه‌های مجازی است. 80 درصد پیام‌هایی که افراد در این شبکه‌ها برای یکدیگر ارسال می‌کنند، بیشتر از اینکه درباره‌ دیگران یا اتفاقات مختلف باشد، درباره‌ خودشان است. اختلال وسواس و اختلال ضد اجتماعی از دیگر آسیب‌های استفاده‌ زیاد از این شبکه‌هاست. این آسیب‌ها می‌خواهند به ما بگویند فضای مجازی با حوزه روان و کارکرد مغز ما ارتباط جدی دارند. هر گونه ارتباط منفی که بین استفاده از فضای مجازی و سلامت روان اتفاق بیفتد، می‌تواند به ما هشدار دهد که شاید یک اختلال در فضای مجازی در حال رخ دادن است.»

باید روزی را به عدم استفاده از فضای مجازی اختصاص دهیم
یکی از آسیب‌های اینترنت، اعتیاد به آن است به طوری که از میان 47 میلیون استفاده‌کننده از اینترنت در آمریکا 2 تا 5 میلیون دچار اعتیاد اینترنتی شده‌اند و با معضلات زیادی گریبان گیر هستند. در جامعه ما نیز با گسترش روزافزون اینترنت شاهد این مسئله هستیم. نتیجه تحقیقات انجام شده در کشور نشان می‌دهد که بیشترین استفاده کنندگان از اینترنت جوانان هستند و 35 درصد از آنها به خاطر حضور در چت روم، 28 درصد برای بازی‌های اینترنتی، 30 درصد به منظور چک کردن پست الکترونیکی و 25 درصد نیز به دلیل جست‌وجو، در شبکه جهانی هستند.
متأسفانه ما شاهد این پدیده در میان جوانان هستیم، به طوری که برخی از جوانان، شب‌ها را تا صبح با اینترنت می‌گذرانند و تمام صبح را خواب هستند و این مسئله آغازگر آسیب‌های متعدد دیگر نیز می‌شود. از جمله این آسیب‌ها می‌توان به آسیب‌های خانوادگی، ارتباطی، عاطفی، روانی، جسمی و اقتصادی اشاره کرد.
افسردگی فیس‌بوکی، سندرم ویبره تخیلی و چندکارگی همزمان که به نظر از ویژگی‌های مثبت فضای مجازی است، از دیگر آسیب‌های فضای مجازی به شمار می‌آید. معماری پژوهشگر در باب چند کارگی همزمان توضیح می‌دهد: «مغز انسان در واحد زمان فقط یک کار را می‌تواند انجام دهد.سلول‌های مغزی برای اینکه بتوانید همزمان از وایبر، فیس بوک، ایمیل، تلویزیون، موسیقی و …. استفاده کنید، آفریده نشده‌اند. اگر مغز بتواند چندین کار را همزمان انجام دهد، مهارت کنترل را به عنوان یکی از مهارت‌های مهم از دست می‌دهد. در این صورت اطلاعات به اشتباه به قسمت‌هایی از مغز و حافظه فرستاده می‌شود که مناسب آن اطلاعات نیست.»
وی در تکمیل صحبت هایش می‌گوید: 40درصد از کودکان ما و 72 درصد از کودکان زیر هشت سال از این تکنولوژی‌ها مانند تلفن همراه، تبلت و … استفاده می‌کنند. ساعت‌هایی که بچه‌ها از فضاهای مجازی استفاه می‌کنند، بیش از ساعتی است که در مدرسه صرف می‌کنند. والدین باید اطلاعات خود را افزایش دهند از این جهت اطلاعات کسب شده از طریق اینترنت، اطلاعاتی نیست که به آنها در دستیابی به راهکارهای مناسب کمک کند. ما باید زمانی در روز، ماه یا سال در نظر بگیریم و آن را روز بدون استفاده از فضای مجازی بنامیم.»

 1 نظر

خواندن نماز عامل مهمی در کاهش ناامیدی

28 آذر 1394 توسط مريم پرهمت

خواندن نماز عامل مهمی در کاهش ناامیدی

حجت‌الاسلام شهاب با اشاره به اینکه احساس یاس و نا امیدی را در مواجهه با شکست­‌ها و دلهره­‌های ناشی از مشکلات روزمره بر انسان غالب می­‌شود، گفت: این احساس را می‌­توان در افراد نمازگزار با اتکای به نیروی نماز از میان برد، چرا که نماز عامل مهمی در کاهش ناامیدی است.

وی اظهارکرد: انسان موقع نمازخواندن و نیایش خداوند احساس می­‌کند، به یک قدرت مافوق نزدیک می­‌شود و تحت حمایت او قرار می­‌گیرد و همین عامل باعث کاهش ناامیدی و تقویت اعتماد به نفس، قدرت، امنیت و امیدواری در زندگی می­ شود.

 نظر دهید »

دل تنگــــ امام زمان (عج)

24 آذر 1394 توسط مريم پرهمت

دل تنگــــ امام زمان (عج)

شکر خدا که نام علی در اذان ماست …

شکر خدا که نام علی در اذان ماست

ما شیعه ایم و عشق علی هم از آن ماست

ذکر علی عبادت مختص شیعه است

 نظر دهید »

منتظران عصر

24 آذر 1394 توسط مريم پرهمت

اين متني نيست كه بتوان بي‌دقت و باسرعت آن را خواند…»

مولاي غمديده‌اي داريم كه قرن‌هاست اسير زندان غيبت است، قرن‌هاست!!!

خود ما هم حسابي اسيريم، اسير دنيا، دست به گريبان هواهاي نفس و…

بزرگترين گرفتاريمان هم محروميت از آن يادگار پيامبر است،

محروميت از عدالت جهان‌گسترش

از شنيدن كلام روح‌بخشش

از چشيدن نگاه مهربانش، از…

چه بايد كرد؟

نه دل به حال او مي‌سوزانيم!

نه غصه خودمان را مي‌خوريم!

اگر راهي پيش رويمان نبود؛ مي‌گفتيم چه كنيم كه علاجي نيست، راه نجاتي نيست!

حال آنكه اين بزرگترين درد عالم درماني بسيار ساده و شدني دارد. درماني كه به لطف خدا از هر پير و جواني، از هر مرد و زني برمي‌آيد و آن هم؛

 نظر دهید »

منتظران عصر

24 آذر 1394 توسط مريم پرهمت

اين متني نيست كه بتوان بي‌دقت و باسرعت آن را خواند…»

مولاي غمديده‌اي داريم كه قرن‌هاست اسير زندان غيبت است، قرن‌هاست!!!

خود ما هم حسابي اسيريم، اسير دنيا، دست به گريبان هواهاي نفس و…

بزرگترين گرفتاريمان هم محروميت از آن يادگار پيامبر است،

محروميت از عدالت جهان‌گسترش

از شنيدن كلام روح‌بخشش

از چشيدن نگاه مهربانش، از…

چه بايد كرد؟

نه دل به حال او مي‌سوزانيم!

نه غصه خودمان را مي‌خوريم!

اگر راهي پيش رويمان نبود؛ مي‌گفتيم چه كنيم كه علاجي نيست، راه نجاتي نيست!

حال آنكه اين بزرگترين درد عالم درماني بسيار ساده و شدني دارد. درماني كه به لطف خدا از هر پير و جواني، از هر مرد و زني برمي‌آيد و آن هم؛

 نظر دهید »
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

خاک

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • 6340008380

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس